www.rsaudio.nl In Ear Monitor & gehoorbescherming
 
DJ Zany

DJ Zany

"Het was voor mij een uitdaging om met het in-ear systeem te gaan draaien. Ik ben BLIJ dat ik die keuze heb gemaakt. Wat een ervaring!

Dit is de next generation koptelefoon!"

DJ Zany

DJ Zany één jaar later! 18-01-2013

Ik draai nu ongeveer een jaar met mijn in-ear systeem en ik moet zeggen dat ik ECHT niets anders meer wil. Dit is zo rustgevend voor je oren, heerlijk! Een nieuwe wereld gaat er voor je open. Aansluiten is ook heel simpel! Ik zorg dat ik het kabeltje al onder mijn shirt heb zitten als ik van huis ga.

Als je dan bij je optreden aankomt, stop je ze gelijk in je oren en je hebt al meteen bescherming!  Bij aanvang van je performance, stop je het kabeltje in je beltpack en het kabeltje vanuit de beltpack in de koptelefoon ingang op de mixer, heel simpel! Zorg wel dat je het volume even checkt voordat je 'm aansluit, want je hoeft het volume (en ja dit is echt zo) maar een kwart te gebruiken ofzo. Zet de mixer op spilt functie, dan hoor je de master en de track die je wilt gaan mixen links en rechts gescheiden.

Uiteraard kun je ook alles door elkaar luisteren.  

Er zijn al verschillende artiesten in de hardstyle scène die ze nu ook gebruiken, waaronder ook een paar Fusion artiesten. 

Je hebt maar 1 paar oren, wees er zuinig op! Zorg dat je ze goed beschermd!

 

 
The Pitcher

The Pitcher

Nooit geen suizende oren meer na een set en altijd je eigen monitor geluid op zak, dat is toch wat iedere DJ wil.?

Kwaliteit van de bovenste plank, en aan te raden aan iedereen.!

 

The Pitcher

 

 
Digital Punk.jpg

Digital Punk

Ik draai inmiddels al maanden met mijn in ear. Superfijn. Nergens gezeik meer met monitoren :)

Digital Punk 

 

 
Tim Zeijen@ DJ Z

DJ Berend.B

Iedere DJ herkent het wel. De geluiddruk in de DJ-Booth is hoog waardoor je je koptelefoon erg hard moet zetten om nog te kunnen horen wat je aan het doen bent. Gevolg is dat bij die volumes het geluid van je koptelefoon flink gaat vervormen waardoor je niet zuiver hoort wat je nu precies doet. Ook de monitoren in de DJ-Booth zijn lang niet altijd van fatsoenlijke kwaliteit.

Gedurende de avond lopen alle volumes nog eens op met als gevolg flinke last van suizende oren na ieder optreden, vervelend en vooral vermoeiend.   

Ondertussen zag ik enkele collega's met een In Ear Monitoring systeem draaien en vroeg hen naar hun bevindingen. Die waren allemaal zeer positief en mijn interesse was gewekt. Na goed en uitgebreid geïnformeerd te zijn door Richard was ik om, ik ging ook voor een In Ear Monitoring systeem om altijd goed geluid te hebben in de DJ-Booth en mijn oren meer rust te gunnen. 

 Een half jaar en vele draai-uren verder ben ik heel blij dat ik de overstap heb gemaakt. Het verschil is lastig in woorden uit te drukken. Het is onvoorstelbaar hoe comfortabel het draaien is met een In Ear systeem. Je hebt altijd strak geluid en de rust aan je oren is heerlijk. En veel belangrijker nog, je spaart je gehoor.

Elke zichzelf respecterende muziekliefhebber die nog lang plezier van zijn gehoor wil hebben zou eens langs moeten gaan bij RS Audio. 

Tim

 

 
F8TRIX

F8trix

Mijn interesse voor de DJ IEM werd gewekt door DJ Zany. We draaien regelmatig op dezelfde feesten en ik was benieuwd waarom hij hiervoor had gekozen. Hij heeft zijn ervaringen met mij gedeeld en daardoor heb ik besloten een afspraak te maken bij RS Audio. Daar werd mij uitgebreid informatie gegeven over gehoor(beschadiging) in het algemeen en het gebruik van de IEM. Ik was eigenlijk direct overtuigd, maar vroeg me af of ik eraan kon wennen om met de IEM te draaien. Ik heb daarom een tijdje alleen over mijn koptelefoon gemixt en dat ging prima. 

Sinds ik de IEM gebruik heb ik geen last meer van suizende oren na een optreden. Ook is het heerlijk om niet afhankelijk te zijn van de monitor op de locaties waar je komt, want die is niet altijd even best.

F8trix

 
DJ She's Kim

DJ She's Kim

Ik ben over gestapt op een In Ear Monitor system van RS Audio omdat ik vaak last van mijn oren had na het draaien. De bekende piep en suis waren vaak aanwezig zodra ik buiten kwam. Ja, je kan de booth monitor zelf instellen is het commentaar van veel DJ’s. Maar vaak is het zaal geluid zo enorm hard dat het niet veel verschil maakt. Ik moest mijn koptelefoon dan enorm hard zetten om het zaal geluid te overstemmen. Ik vond het heel erg eng in het begin om voor het eerst met mijn in ear systeem te draaien. Ik was bang om een stukje "gevoel” van de zaal kwijt te raken hier mee. Gelukkig bleek deze angst totaal ongegrond! Ja, het is absoluut wennen! Maar wat een rust tijdens het draaien. De kwaliteit van het geluid met het in ear systeem is verassend goed! Ik heb me daar echt over verbaasd. De tonen hoog, medium, en laag zijn perfect op elkaar afgestemd. Wat erg fijn is, is dat je zelf een volume regelaar hebt op je audio pack. Als je die weg draait, dan hoor je precies wat er zich in de zaal afspeelt en kan je mensen ook nog aardig goed verstaan. Eenmaal thuis gekomen is in slaap vallen geen probleem meer omdat je geen piep of ruis in je oren hebt. 

Ik kan dit systeem echt aan iedereen aanraden. Het is prijzig, maar je hebt maar 1 paar oren! Eenmaal schade opgelopen is deze NOOIT meer te herstellen. De voordelen wegen duidelijk zwaarder dan de nadelen die veel DJ's weten te benoemen met in ear systemen. Ik ben in ieder geval blij dat ik deze stap gemaakt heb! Dit is absoluut de toekomst."

DJ She's Kim

 

 

 

 

 

 
Laurens Crans

DJ Laurens Crans

Mijn naam is Laurens, ik ben een allround dj die al aardig wat jaartjes mee draait in het vak. Zo sta ik met grote regelmaat in de Apres skihut te Rotterdam en ben ook vaak te vinden in The Viproom op het stadhuisplein. Verder heb ik 5 jaar lang in het Buitenland de mensen aan het dansen gebracht met mijn muziek. Sinds 4 jaar draai ik nu met
In Ears die gemaakt zijn door RS Audio uit oosterhout naast de uitstekende service die RS Audio levert, ben ik ook heel erg te spreken over het draaien met in ears. Het geluid is super, de mixen die ik maak zijn veel beter te horen en stukken fijner. Geen piepen meer in mijn oor na werktijd en geen overbodige geluiden van hard schreeuwende mensen of harde toeters. Het fijne van de in ears is dat ze naadloos in mijn oren zitten en er geen last van heb tijdens het draaien. Oftewel ik kan iedereen die draait aanraden om met in ears te gaan draaien.  Het werkt enorm fijn, zit niet irritant en ik kan over 40 jaar mijn gehoor nog net zo goed gebruiken als dat ik dat nu kan!

Laurens